Kök med stora produktionsvolymer

Ett produktionskök är ett professionellt kök utformat och utrustat för att tillaga stora mängder mat. Utrustningen och metoderna som används är avsedda för professionellt bruk och möjliggör effektiv och snabb tillagning av stora matmängder. 

Det finns många tillagningsmetoder som kan användas för att skapa god mat. Valet av tillagningsmetod görs alltid med hänsyn till kökets specifika behov och kundernas krav. Målet är att köket ska fungera så smidigt som möjligt och att den inköpta utrustningen ska användas effektivt. Vi arbetar med att utveckla förbättrade processer för produktionskök, oavsett om det handlar om cook-serve, cook-chill, hot fill, kalltillagning eller sous-vide. Ofta kombineras flera tillagningsmetoder istället för att enbart en används. Med vår expertis hjälper vi dig att förstå de olika tillagningsmetodernas specifika egenskaper och hur de kan användas maximalt. 

Ett produktionskök kan tillaga upp till tusentals måltider per dag, både för den egna enheten och för utdelningskök. Med tanke på dessa behov erbjuder vi välplanerade kökslösningar som är anpassade efter den valda tillagningsmetoden. Tack vare vår långa erfarenhet kan vi planera lösningar som är flexibla och kan skalas upp när verksamheten växer. 

När användningen av köket ökar blir de viktigaste kriterierna vid val av utrustning mångsidighet, effektivitet, tillförlitlighet, låga driftskostnader, kvalitet och användarvänlighet. I vårt sortiment hittar du den bästa utrustningen på marknaden som uppfyller dessa krav. En central del av våra produktkoncept är grytor och kombiugnar. 

Artiklar om produktionskök och processer 

Kempeleen keskuskeittiö

Kempele centralkök har gott om utrymme för arbete

The Metos kettle with Diagomix is the best mixer in a professional kitchen.

Effektiv omrörning av stora mängder mat

Trondheim

Hur Metos optimerar Trondheims offentliga kök

Direktör Greg Archer leder verksamheten inom Metos Cooking Solutions.

Metos Cooking Solutions exporterar finskt storkökskunnande

Filip Sajler

HOPI Chef Tech Center – Där kulinariskt arbete och innovationer möts

Ergoscoop

Ergonomi i det professionella köket - fem tips för bättre ergonomi

Underhållsleasing medför trygghet och flexibilitet

Professionell köksutrustning kan skaffas också genom ett avtal om underhållsleasing. Avtalet om underhållsleasing medför trygghet och flexibilitet då du kan vara säker på att utrustningen underhålls och fungerar. Avtalet om underhållsleasing har alltid en fast månadsavgift.

Metos Cooking Solutions

 Försäljningsenheten Metos Cooking Solutions fokuserar på att utveckla produktionsmetoder för storkök.
Enheten betjänar både internationella återförsäljare och stora lokala produktionskök.  

Metos Proveno, Metos DiagoMix och Metos DOS-2 NonStop-portionering

Praktisk tilläggsutrustning för köket 

Puré-set

Förenkla ditt arbete och förbättra ergonomin! Tillred puréer och soppor smidigt i en kombigryta med hjälp av ett puré-set. 

Läs mer

Kantinvagga

Kantinvaggan är till hjälp vid tömning i GN-kantiner. Den placeras i horisontalplan framför en lutande gryta för enkel tömning. 

Se videofilmen

Diagomix

Diagomix-utrustning i grytan gör det snabbare och lättare att blanda ingredienser. 

Se videofilmen

Kontaktuppgifter

Kontakta oss när du behöver ett nytt kök, köksutrustning, förnyelse av din verksamhet – eller när du helt enkelt vill diskutera processerna i ditt kök och dess utveckling.