HOPI Chef Tech Center – Där kulinariskt arbete och innovationer möts

2024-09-26 05:45
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Filip Sajler

HOPI Chef Tech Center skapades med målet att erbjuda rena och utmärkta livsmedelsprodukter till den tjeckiska och europeiska marknaden. “Vår kärnprodukt är fond. När du har fond kan du göra soppa, och när du har soppa, kan du göra färska förpackade måltider”, förklarar Filip Sajler, VD.

Det som särskiljer Chef Tech är synergierna mellan kulinariskt arbete och modern, banbrytande teknik. De strävar efter att hitta innovativa lösningar samtidigt som de säkerställer hållbarhet – laga utsökt och näringsrik mat och håll den fräsch längre med hjälp av den senaste tekniken. Allt med minimal påverkan på miljön. 

– Vi vill ha hög smak i maten och säkerställa produktens kvalitet och renhet. Detta kompletteras av behandlingsteknologier, vilket gör att förpackade måltider har rätt hållbarhet och håller sig fräscha utan behov av konserveringsmedel eller tillsatser, säger Sajler.

I hjärtat av deras kök finns skandinavisk teknik, bestående av flera maskiner i en sekvens. Det börjar vid basen, som de gör med Mixpan brynpannan. Den kan producera 100 kg bas utan behov av direkt övervakning.

– Våra soppor, såser och grytor tillagas i en kokgryta som rör om, kokar och kyler ner sig själv. Vi har automatiserat allt hårt förarbete, vilket sparar mänskliga resurser, fortsätter Martin Stanek, kreativ kock på HOPI Chef Tech Food.



 
De tillagade måltiderna förpackas med två olika metoder. Den första är Hot Fill, där den varma måltiden pumpas från kokgrytan till en påsförpackningsenhet där den fylls och snabbt kyls ner med hjälp av en vattenbad. Den andra metoden är Cook&Chill, där måltiden kyls ner direkt i grytan eller i en chockkylare och sedan förpackas i en modifierad atmosfär.

– Vi tillagar vårt kött med hjälp av en storskalig sous-vide-kokare, som i princip tillagar köttet vid låga temperaturer i vakuum, och nedkylningen sker också direkt i maskinen, förklarar Sajler.

– Men vi tänker inte stanna där. Vi letar ständigt efter nya processer, teknologier och sätt att föra vår verksamhet in i framtiden.

 


 

Det är därför Metos, som är en av de största experterna på professionella kök, valdes för uppgiften.

– Detta projekt var lite annorlunda än många andra, eftersom det finns två olika lösningar under samma tak, förklarar Gregory Archer, direktör för Metos Cooking Solutions.

– Produktionen av fond på ben är å ena sidan är mycket, mycket högteknologisk med lång hållbarhet vid rumstemperatur. Och på den andra sidan av köket, där Metos Cook&Chill-utrustning är implementerad, kan kockarna arbeta som vanligt, förklarar han.

– Jag tror att alla har varit mycket nöjda med resultaten, glädjer han sig.


 

Metos Cooking Solutions specialiserar sig på stora produktionskök. Målet är att kombinera modern, högkvalitativ teknik med kulinarisk kunskap och göra arbetet lättare och mer effektivt samtidigt som matens kvalitet bibehålls utmärkt. Metos Cooking Solutions är en del av Metos Group.

 

 

Läs mer om HOPI Chef Tech Food

Ergonomics in the professional kitchen
Ergonomi i det professionella köket - fem tips för bättre ergonomi
Dishwashing basket
Metos dishwashing baskets for professional kitchens - ensure cleanliness with quality utensils
Pier 4 Sauli Kemppainen Petra Wikström Metos
Pier 4 öppnar ett nytt perspektiv i Helsingfors, Finland
Dishwashing, professional kitchen
Vilken diskmaskin är bäst lämpad för just er verksamhet? 
Nolita, Helsinki
Nolita står för kvalitet både på tallriken och i glaset
E-handel 1 till 5 av 30